Kaikkea hyvää vuodelle 2017

Vuosi 2017 on lähtenyt hyvin liikkeelle, ja me töissä mietimme jo kovasti kesän suunnitelmia ja toteutuksia.

Viime vuosi meni rauhallisesti kotinurkissa töitä tehden, ja kesällä syntynyt Henrik on jo näin iso ja iloinen poikavauva.

img_7179

Eeva-Liisa jäi eläkkeelle syksyllä, läksiäisiä vietettiin Mäntässä Viinitupa Vuorenmajalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EEVA-LIISALLE LÄKSIÄISISSÄ ❤

Tänä iltana pääosassa on Eeva-Liisa. 

Kiitos Eeva-Liisalle, kiitos Tertun ja kiitos minun ja Danielin puolesta. 

Tänään elän illan milloin mieli on haikea ja kiitollinen yhtäaikaa. 

Olet ollut mukana menossa vuodesta 1996, paljon on mahtunut siihen väliin, juurihan me toimme sinulle kalkkunan lihaa Juhannuksen grilliin Hirvelään ja kerroit tyttäresi Sannan aloittavan syksyllä koulun. Sanna istui kotitalonsa rappusilla, ja kurkisteli meitä uteliaasti. 

Sinä ajoit sinistä Toyotaa ja olit iloinen, se iloisuus on asunut sinussa niin kauan kuin olemme sinut tunteneet. 

Paljon on tehty töitä yhdessä ja erikseen. Niin pitkälle en edes osaa laskea kuinka paljon olet viettänyt aikaa Wilhelmiinassa, ja mitä kaikkea oletkaan siellä nähnyt ja kokenut. Kaikki ne kerrat kun olet oven avannut, laittanut valot ja uunin päälle, on tullut kahvin tuoksua. Jossain vaiheessa takki pois ja kenties olet lisännyt huulipunaa. Ovikello soi, Huoltotoimen Maija tulee kahville papiliotit päässä. Vaihdetaan kuulumisia.

 Olet nähnyt kirkkaita ja kylmiä juhannuksia. Lumisia ja lumettomia Jouluja. Leiponut ja laittanut, toivottanut hyvää Vappua. Kysynyt tutulta ja tuntemattomilta: oleko jo ostanut simaamme? Se on minun tekemääni. Ja olet kyllä ollut siinä erinomainen. 

Olet nähnyt Mäntän ja kahvilakulttuurin muuttumisen. Aika ennen nettiä oli erilaista. Mutta Wilhelmiina on osannut kasvaa mukana, ja sinä olet ollut tärkeässä roolissa siinä.

Vieraissa kävit Museolla, ja Hotellilla, mutta aina halusit palata Wilhelmiinan. Ja kyllähän ne opettavaisia keikkoja olivat, olit isossa roolissa kun autoit meitä kestitsemään satojen ihmisten tarjottavia. Sinun ammattitaitosi oli ainutlaatuista. Tai muistatko kun soitin sinua  talvisena sunnuntaina avuksi. Olin aivan ylimitoittaunut taitoni kun koitin emännöidä yksin 50V-juhlia. Ja sinä tulit ja autoit ja kaikki meni hienosti. Tai kun soitin sinulle, että nyt pitäisi saada Tattariosuuskunnalle gluteiinitonta kääretorttua ja aikaa puoli tuntia. Mutta aina kaikki on onnistunut. Kaalinnostosta alkaen. Ei minusta ja Danista pitänyt kahvilan pitäjää tulla. Ja ilman sinua se olisi voinutkin jäädä lyhyeksi. Mitä kaikkea olisikaan jäänyt tuntematta ja kokematta. Ei nämä vuodet ainakaan tylsiä ole olleet.

Väliin mahtuu monta vuotta, milloin Wilhelmiina oli paljon muutakin kuin kahvila, oltiin hotellin ja kesähotellin respa, jäätelökioskin varasto ja huoltotila. Myytiin Domi-pizzaa ja Taiga-lyhtyjä. Ja ne kuuluisat mainokset: ”polje itsesi kesäkuntoon Wiliksen uuniperunoilla” , ”kultaa kullalle”  Mutta lehteen ollaan päästy monesti. Tertulla on tallessa kaikki ne leikkeet, jääkaapin ovissa ja kyllä minä toisinaan jään niitä vähän haikeana lukemaan. Mutta päällimmäisenä koen vain kiitollisuutta kaikesta. Poikkea joskus siellä niitä katsomassa. Ja tule katsomaan meitäkin. Tiedän, että tiedät kiireen olevan ikuista, mutta tule silti. Me kyllä odotamme sinua. Meillä on aina hyvää kahvia, ja seuraa minkä tunnet varmasti. 

Kaksikymmentä vuotta yhteistyötä. Ei yhdessä syksyssä unohda haitarioven narahdusta tai naksahdusta kun lukitsee Wiliksen etuoven. 

Ei sanota hyvästi vaan näkemiin.

Wilhelmiinan eläkeläiset Terttu ja Eeva-Liisa, mutta molempia tapaat toisinaan myös tiskin takana.

img_7003

Nyt suunnitellaan kevään ja kesän tapahtumia ja viime keväänä Alexissa järjestetty Hulluttelupäivä saa jatkoa. Tapahtuma-ajankohta on pääsiäinen.

 

Mutta nyt eletään vielä hetki ALE-aikaa. Vielä on paljon herkkuja jäljellä. Omia ALE-suosikkeja on Odd Mollyn turkishuivit.

odd-molly-vaatteet

Musta versio Iriksen juhlissa Mäntän Klubilla.

img_7064

Valkoinen uuden vuoden kekkereissä Wilhelmiinassa.

Kaikki ALE tuotteet löytyvät täältä.

Mikäli haluat kevätuutta ne löydät täältä.

Ja hei, ensi vikolla tulossa Holebrookilta Jättekiva tilaus neuleita! Ei talvea ilman uutta neuletta 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s