teinien laitumella

Aamuihmisenä tykkään kiertää teinien laitumen aamulla. Tänä kesänä teinien laidun on ollut naapurimme Eskon pellolla. Aamuissa on mielestäni samaa toivoa kuin keväässsä, kaikki on edessä ja mahdollista.

Laitumelle tullessa huomasin, että poikkeuksellisesti minulla oli puhelin mukana. Ajattelin ottaa muutaman kuvan näistä meidän eläinteineistä, ne ovat aikas kivoja. Eläimet ja varsinkin naudat ovat tehokkaita maisemanhoitajia. Toki se on hyväksi myös eläimen sorkille ja motoriikalle. Moni on varmasti huomannut tutun mummola tai mökkitien muuttuneen, monien muistojen tie on umpeenkasvanut, eikä mökkijärveä enään näe, vaikka se on ihan tuossa vieressä.Syy on usein laidunnuksen ja karjanpidon  lopetus jollain läheisellä maatilalla. Eläimet pystyvät kunnostamaan laiduntamalla alueita, joiden kunnossapitaminen koneilla on vaikeaa. Ne liikkuvat ketterästi kivisillä mäillä kuin kaislaisilla rannoilla. Ja tykkäävät selvästi olostaan. Kesä tuntuu jatkuvan. Juuri nyt tuntuu kaukaiselta eläinten siirto takaisin kotiin.

odd mollyn poolo lämmittää aamulla
odd mollyn poolo lämmittää aamulla
varokaa liukumiinoja
varokaa liukumiinoja
IMG_3820
Me ollaan Kiina ja Kaima
Minä olen Kemrant
Minä olen Kemrant

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s